sobota, 18 marca 2017

Zdrowie na talerzu, czyli: fińskie masło, klasyczne i solone. Finuu.

Od dziecięcych lat jestem wielbicielką masła, takiego prawdziwego, klasycznego. Ale chyba nie muszę mówić, jak nadmiernie często używane niekorzystnie wpływa na wagę, wygląd i zdrowie. Co więcej? Klasyczne masło wypada trzymać poza lodówką, bo w zimnej temperaturze kostnieje i sprawia, że rozsmarowanie na bułce lub chlebie to nie lada wyzwanie. Finuu bez obaw możemy odstawić do lodówki. Nie zmieni swojej konsystencji, wciąż będzie zwarte i gotowe do działania ;)

W ramach kampanii streetcom, otrzymałam do testów fińskie masło Finuu w dwóch wariantach: klasycznym i solonym.




Finuu to połączenie fińskiego masła, oleju rzepakowego, oleju z lnianki, witamin A i D. Oleje z rzepaku i lnianki to bogate źródło kwasów omega-3.

Kiedy najczęściej używam Finuu?

Obawiałam się, że Finuu solone, będzie słone. Jednakże sól nadaje masłu po prostu delikatny i nieco inny smak, niż klasyczna wersja.
Przepysznie smakuje, jako po prostu maseło na kanapki z warzywami, z serem lub wędlinom.
Na instagramie pokazywałam Wam moje ulubione połączenie - kanapka z finuu, awokado, solom i pieprzem, pychota!!



Wychowałam się na wsi, więc smak młodziutkich i prosto z pola ziemniaczków z masełkiem, to jedno z najlepszych wspomnień. Teraz już mieszkając w mieście nieco trudniej o smak tych młodych, przepysznych warzyw. Ale ziemniaczki z koperkiem i masełkiem uwielbiam cały czas. Do tego kurczak w ziołach i sałatka z pomidorków. Palce lizać!


O dziwno, finuu można używać do smażenia. Jajecznica na solonej wersji to niebo w gębie! Dodaje delikatności, maślany smak zamienia zwykłą jajecznicę w mistrzostwo :D

Produkt rekomendowałam rodzinie i znajomym, wszyscy zgodnie ze mną uznani, że #pyszniebozfinnu #naturalnieismacznie i #bezkonserwantów :)

3 komentarze:

  1. Ja mam różne okresy, raz nie jem masła w ogóle, a czasem lubię zjeść samą kromkę z masłem :D Dziwnie to u mnie jest. Akurat Finuu nie znam w ogóle :)

    OdpowiedzUsuń
  2. też dziś jadłam ziemniaczki z masełkiem i koperkiem

    OdpowiedzUsuń

Za wszystkie komentarze serdecznie dziękuję. Postaram się jak najszybciej odwdzięczyć :)
Mam jednak do Ciebie prośbę - nie pozostawiaj linków, nie spamuj i nie obrażaj.
Komentarze nie spełniające powyższych kryteriów będą USUWANE lub po prostu ignorowane!


Nie pytaj mnie o to czy będę obserwowała Twój blog - jeśli zachęcisz mnie tematyką z przyjemnością dodam go do obserwowanych. Będzie mi niezmiernie miło, jeśli Ty postąpisz tak samo :)

O MNIE

Moje zdjęcie
Kobieta pracująca. Żona. Zakochana w mężu i podróżach. W wolnych chwilach przerabia ubrania i grzebie w DIY. Lubi pisać, od zawsze. Zdarza jej się czytać bardziej lub mniej ambitne pozycje. A tutaj dzieli się z Wami swoimi przemyśleniami. Zapraszam do zakładki O MNIE. Przedstawiam genezę i cel prowadzonego przeze mnie bloga ;)

Łączna liczba wyświetleń

OBSERWATORZY

INSTAGRAM

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *